Dreptul familiei

familieDIVORTUL  este un eveniment crucial in viata de familie, care aduce schimbari mari din toate punctele de vedere, emotional, al statutului social, juridic, al climatului si atmosferei familiale, al noilor responsabilitati, noii locuinte, al relatiilor familiale si al aspectelor legate de viitorul financiar, al membrilor familiei.

Conflictele inerente acestui proces, tensiunile, neintelegerile si dificultatile intampinate pe parcursul acestei etape importante din viata unui om, creeaza disconfort si uneori, chiar deechilibru emotional.

Confruntarea cu o asemenea situatie dificila presupune parcurgerea mai multor etape, fiecare cu specificul ei.

Cea premergatoare deciziei divortului, in care familia trece prin faza de tatonare si pregatire pentru decizia despartirii, etapa in care confuzia, ambivalenta si necunoasterea sunt prezente si cauzeaza mult distres.

In aceasta etapa, in cadrul cabinetului nostru, cei care doresc, pot beneficia de asistenta psihologica si consiliere juridica pentru pregatirea trecerii in etapa a doua a divortului propriu zis.

Pe parcursul acestei a doua etape, divortul, putem oferi reprezentarea in instanta si suport/insotire psihologica de catre un psiholog colaborator, urmarind cu grija si profesionalism reprezentarea intereselor dumneavoastra si mai ales, a interesului superior al copilului/copiilor minori implicati in acest proces, pentru a asigura o tranzitie si adaptare cat mai lina la aceasta situatie solicitanta, ce supune la un maxim distres pe toti cei implicati.